Vælg den rigtige pool til haven

De fleste har nok drømt om at kunne slappe af i egen pool, og det er da også en lækker følelse at kunne flyde i en kølige vand. Det kan godt virke som en luksus, man kun kan nyde godt af, hvis man en gang imellem er på charterferie eller er så heldig, at man har lommen fuld af penge. Men du kan faktisk i dag få en havepool for meget overskuelige beløb.

Det kan altså også være en mulighed for den ganske almindelige dansker, og her snakker vi altså ikke kun om små svømmebassiner til børn. De findes nemlig i forskellige størrelse. Du kan sagtens, hvis du har plads til det, finde en pool til haven for hele familien.

Sådan vælger du din pool til haven

Hvis du aldrig før har haft en havepool, er du måske lidt usikker på, hvordan du skal vælge. Der findes en del forskellige typer, så hvordan finder du noget, der passer til dig? Overordnet set kommer det an på dit behov. Nogle spørgsmål du kan stille dig selv er:

  • Hvor meget plads har du i haven?
  • Hvor mange liter vand skal den kunne rumme? Flere liter vand vil både tage mere plads i haven og koste mere at fylde op. Til gengæld kan du med flere liter få mere plads i den.
  • Hvor meget du er villig til at betale? Kvaliteten af din havepool kan afhænge af, hvor meget du betaler for den.
  • Vil du have noget, du kan bruge i al slags vejr? I så fald skulle du måske have en kuppel med.

Der er selvfølgelig en del overvejelser at gøre sig, inden du gør dit køb. Du skulle jo helst ende med en pool, som kan bruges mange somre fremover.

Tag dig af din pool

Det er naturligvis vigtigt at købe en kvalitetspool, men selv med den bedste kvalitet følger der noget vedligeholdelse. Man skal altid sørge for at opretholde et godt vandmiljø. Det er derfor vigtigt at tjekke både PH-balance og klorinindhold jævnligt. Gør man ikke det, kan det lede til både hud- og øjenirritation, samt maveproblemer.