TIPS TIL MERE EFFEKTIV MADLAVNING

Holder du af at bruge tid i køkkenet og eksperimentere med at tilberede lækre retter til familien? Så er du bestemt ikke alene. Selvom madkulturen i det danske køkken har ændret sig en del gennem tiden, er det for de fleste danskere stadig kutymen at aftensmaden bliver lavet og spist derhjemme.

Desværre går tiden også hurtigt, når der både skal steges kød, koges kartofler og snittes salat, og før man har set sig om, er halvdelen af eftermiddagen forsvundet hen over kødgryderne. Men fortvivl ikke. Hjemmelavet mad behøver ikke blive et fravalg, blot fordi tiden er knap – det er bare et spørgsmål om effektivisering. Og hvordan gør man så det, tænker du måske? Kartoflerne er jo nu engang ikke kogt, før de er kogt, og det er skam sådan set også helt korrekt. At frikadellerne som regel skal have otte minutter på panden, før de er gennemstegte, er også svært at ændre på. Ikke desto mindre så kan du sagtens effektivisere din madlavning.

Microplane rivejern er hemmeligheden

Noget, der nemlig kan effektiviseres, er alt forarbejdet, inden du skal til at stege og koge. Inden kartoflerne skal koges, skal de skrælles. Inden grøntsagerne skal vendes på panden, skal de snittes. Og det er her, at der er tid at spare! Med et rivejern fra Microplane rivejern fra Yeschef kan du spare tid i køkkenet og samtidig føle dig som en professionel kok. Så behøver du ikke længere at kokkerere i køkkenet hele eftermiddagen, så middagen er klar til kl.18. Du kan nu nyde lidt af din eftermiddag inden madlavningen skal igangsættes.

Halvdelen af din tid kan nemlig hurtig gå med al forarbejdet med at hakke, skrælle og snitte. Men behøver det heldigvis ikke at være sådan. I de fleste hjem finder du allerede et rivejern, men der er bare flere fordele ved at bruge et microplane rivejern. Det bliver nemlig brugt at professionelle kokke, fordi det har en utrolig skarphed. Dette rivejern hverken flår eller river i dine madvarer, det snitter det. På den måde beholder madvaren sin smag, duft og saft – og det er jo vigtigt i maden. Så hvis du ikke allerede har et rivejern fra Microplane, vil jeg anbefale, at du investerer i et. Det er 100% det værd.