Sådan kommer du af med din tandlægeskræk

Er du nervøs og måske endda bange, når du skal til tandlægen? Kan din tandlægeskræk få dig til at blive væk fra de regelmæssige tjek? Du er ikke den eneste der har det sådan. Faktisk er næsten halvdelen af den danske befolkning bange eller nervøse, når de skal til tandlægen, men heldigvis kan du selv gøre en masse, for at komme af med din tandlægeskræk. Herunder får du et par gode råd til, hvordan du kommer af med din tandlægeskræk.

4 gode råd

  • Du bør først og fremmest vælge en tandlæge, som du føler, at du har tillid til. Det kan både være på det personlige plan, eller én som du ved er fagligt dygtig. Det er vigtigt, at du tror på, at du er i trygge og gode hænder.

  • Det er også en god idé, at du tager regelmæssigt til tandlægen. Det anbefales, at du tager til eftersyn minimum én gang om året, og hvis du lider af tandlægeskræk, er det særdeles vigtigt, at du overholder dette. Det er ikke kun, fordi det er bedst for dine tænder og din mundhygiejne, men du vil opleve, at det bliver lettere for dig psykisk at tage til tandlæge næste gang, hvis du sørger for at der ikke går alt for lang tid mellem besøgene.

  • Du bør aldrig aflyse dine tandlægetider, men i stedet forsøge at tilpasse din kalender dem. Når du først har meldt afbud til tandlæge én gang, bliver det lettere at gøre igen og igen, og dermed bliver det endnu sværere for dig, næste gang du skal til tandlæge.

  • Fortæl altid til tandlægen og det resterende personale, at du er bange og hvorfor du er bange. På den måde giver du dem mulighed for at tage ekstra hensyn til de behov, du har.

Tandlæge i Ringsted

Der findes tandlæger rundt omkring i hele landet. Hvis du bor på Sjælland, er der rigtig mange muligheder, når det kommer til valg af tandlæge. Find en Ringsted tandlæge her, og gør klar til at overvinde din tandlægeskræk.