Sådan finder du den rigtige placering til hundesengen

Blød hundeseng

Vi mennesker har oftest vores seng i soveværelset, men hvor skal man egentlig placere hundens seng? Det er vigtigt, at hunden har sit eget spot, hvor den kan føle sig tryg og rolig. Læs med i denne guide og bliv meget klogere på, hvor du lige præcis skal placere hundesengen i huset. 

Observer din hunds adfærdsmønstre

Når man skal finde den rigtige placering til hundesengen, bør man først vurdere, hvilken adfærdsmønstre hunden har. Søger den tryghed og nærvær eller kan den bare godt lide at passe sig selv i rolige omgivelser. Hvis hunden søger kontakt med familien er det f.eks. en god idé at placere sengen i eller i nærheden af soveværelset, så den altid kan få nærkontakt. Placerer du sengen i selve soveværelset kan du også undgå, at hunden springer op i sengen, fordi den nu har et trygt og roligt sted tæt på sine ejere. Hvis du ikke ønsker hunden i soveværelset om natten, kan du overveje at placere sengen lige uden foran døren eller i gangen, så den altid kan nemt og hurtigt har mulighed for kontakt.

Mange hunde har også skiftende sovepladser, og vandrer rundt i nattens løb for at finde en ny soveplacering. De fleste hunde har også et stort behov for tryghed og for at passe på ejerne og huset. De ligger derfor oftest ved hoveddøren for at holde vagt. Observer derfor din hunds sove- og placerings vaner og placer din Hundeseng efter dette.

Det rigtige miljø

Når du skal finde et godt sted til hundens seng, skal du altså først og fremmest finde et trygt sted, hvor hunden er tæt på familien. På den måde kan hunden sove trygt og godt. Derudover bør du også tænke på miljøet. Find et godt sted, hvor der hverken er for varmt eller for koldt eller for meget larm og støj. Tænk derfor over både temperatur- og støjniveau og også lysforhold, når du skal finde det mest behagelige og komfortable sted til hundesengen. Det er vigtigt at hunden har sit helt eget sted, hvor den kan sove uforstyrret.