Sådan får du et sundt og rent arbejdsmiljø

En af de ting, som COVID-19 har overbevist os alle om, er vigtigheden af et sundt arbejdsmiljø, herunder høje standarder for hygiejne, på arbejdspladen, men også andre steder, som derhjemme og i det offentlige rum. Et rent og sundt arbejdsmiljø bidrager dog ikke kun med at bekæmpe pandamien, men også med at begrænse andre smitsomme virus, herunder influenza. I sidste ende vil du måske opleve, at hele arbejdspladsen får færre sygedage takket værre de nye initiativer for rengøring og hygiejne. Så læs med og få nogle gåde råd om hvordan du kan skabe et sundt og rent arbejdsmiljø.

Få en håndsprit dispenser – gerne flere!

Det absolut bedste du kan gøre for at forbedre hygiejnen på arbejdspladsen og begrænse smitte, er at købe en håndsprit dispenser, eksempelvis fra www.haandspritdispensere.dk. Sørg for altid at have rigelig med håndsprit, så I aldrig løber tør. Derved bliver afspritning af hænderne en god vane hos mange af dine medarbejdere, og derved mindskes smittespredning. Som minimum bør du have en håndsprit dispenser stående ved ingangen af din virksomhed og ved kantinen. Derudover kan de også placeres ved kaffemaskiner, som også er et område, hvor mange samles. Med en håndsprit dispenser, frem for bare en håndsprit stander, gør du håndspritten meget mere synlig, så flere vil være tilbøjelige til at spritte af.

Få styr på rengøringen af din arbejdsplads

Udover en håndsprit dispenser, så påvirkes hygiejnen på arbejdspladsen selvfølgelig også af rengøringsniveauet. Du bør derfor undersøge om der er noget ved rengøringsrutinen, der kan forbedres med formålet at mindske smitte på arbejdspladsen.

  • Hvor ofte gøres der rent? Undersøg hvor ofte arbejdspladsen rengøres og om det er nok ift. hvor mange mennesker I er på arbejdspladen. I disse Corona-tider kan det ofte godt betale sig at investere i mere rengøring.
  • Er det nemt for medarbejdere at udføre god hygiejne? Der er mange ting, som man kan gøre for at opfordre medarbejdere til at tænke over god hygiejne. Man kan eksempelvis sørge for nem adgang til håndvaske, hvor medarbejdere kan vaske hænder. Derudover kan man gøre servietter nemt tilgængelige, så medarbejderne ar noget at pudse næse i eller eventuelt hoste i.
  • Arbejd hjemmefra når man er syg: I mange år har det været en dårlig vane i mange virksomheder, at medarbejdere møder op på arbejde, selvom de er syge. Medarbejdere med forkølelse mødte f.eks. ofte på arbejde. Hvis disse medarbejder egentlig godt kan arbejde hjemmefra, så er det bedre for helle arbejdspladsen at de gør det. Derfor bør du finde en måde at ændre den dårlige kultur.