Migrationen mellem SAP S4 HANA og Suite on HANA

Inden den nye SAP HANA S4 blev lanceret i 2015, så anvendte mange firmaer SAP systemet Suite on HANA. Ligesom SAP S4 HANA er Suite on HANA også bygget på SAP HANAs backend. Derfor er der mange virksomheder, som nu og i de seneste år skal tage stilling til om de skal migrere fra Suite on HANA til SAP HANA S4. Her er nogle tips til migration fra det gamle til det nye SAP system. 

Bør jeg skifte fra Suite on HANA til SAP HANA S4? 

I øjeblikket supportere og opdatere SAP stadig Suite on HANA, men der investeres selvfølgelig flest ressourcer i videreudvikling af deres nye SAP system: SAP HANA S4. For at give din virksomhed de bedste værktøjer, kan det derfor være en god idé at migrere Suite on HANA til SAP HANA S4. 

SAP konsulent til SAP HANA S4 migration

Man kan godt ærligt sige, at migrationen fra jeres nuværende business suite til SAP HANA S4 kan være kompleks. Derfor er det vigtigt at planlægge processen grundigt. Det kan også være en god idé at få hjælp af en SAP konsulent, der har erfaring med migration til SAP S/4 HANA. 

Hvis I endnu ikke har Suite on HANA, så er det første skridt at opgradere jeres database til en database, der efterfølgende kan migreres til SAP HANA. Dette kan en SAP konsulent hjælpe med.    

Hvis I allerede anvender SAP ECC, så kan I vælge om I vil migrere til Suite on HANA først og senere opgradere til SAP HANA S4, eller om I vil opgradere til SAP HANA S4 med det samme. Hele processen kræver support af kvalificerede SAP konsulenter samt grundig test og backups inden migrationen udføres. 

Hele migrationsprocessen kan blive endnu mere kompleks for firmaer, der har fået specialudviklet SAP applikationer. I denne situation vil det også være nødvendigt at samarbejde med en SAP konsulent. 

Træning til SAP HANA S4

Det er vigtigt, at træning i det nye SAP HANA S4 indgår i jeres migrationsplan. Så snart det nye SAP system er lanceret skal medarbejdere føle sig godt rustet til at bruge det, så jeres drift ikke påvirkes negativt af migrationen.