Hvorfor sy med bomuldsjersey?

Fastvævet bomuld i form af stoffet jersey er strækbart, blødt og har mange anvendelser. Går du med tanker om at sætte gang i din egen private produktion af T-shirts, sweatshirts, draperede kjoler eller bare et sæt underbukser, er bomuldsjersey det rette valg til dig. Det er let at finde bomuldsjersey til udsalgspris, så det er også et billigt stof at eksperimentere med.

Bomuldsjersey bevarer sin form

Bomuldsjersey er let at arbejde med, og det er let at holde i form. Der er bare en lille håndfuld huskeregler at have in mente. For det første krymper jersey lavet af bomuld ved første vask og tørring, så af den grund skal du lige vaske stoffet i køligt vand og tumble ved middel varme.

Strygning kan du lykkeligt undvære, for jersey skal nok ad egen kraft holde sin form, så længe det ikke får lov at ligge i tørretumbleren for længe. Fold dit rene jersey sammen, og så vil tøjets elasticitet tage hånd om resten. Strækbarheden kommer dig til gavn her såvel som når du giver dig i kast med at lave tøj af fastvævet bomuld, der skal tåle kroppens bevægelser.

Høj elasticitet og åndbarhed

I systuen vil du opleve, at det er let at klippe i jersey, men problemer kan opstå, hvis saksen presser stoffet ned med to buede kanter til følge. En smule strygestivelse penslet på stoffet før klipning forebygger det. Du kan så arbejde videre og nyde godt af bomuldsjerseys fordele:

  • Bomuldsjersey giver gode draperinger, der er mere fast i formen end silke og viskose.
  • Stoffet er åndbart, hvilket kommer med territoriet, når vi taler om stof egnet til at sidde tæt til huden. Derfor er meget tøj til sommerferien og i fitnesscentret af jersey.
  • Jersey er trods dets åndbarhed ikke et åbent stof som for eksempel en strikket uldsweater, men dækker hele kroppen. Derfor kan selv en T-shirt dække rigtig meget.

Ønsker du at komme godt i gang med jersey lavet af bomuld, kan du let finde noget billigt stof at eksperimentere med. Og hvis du syer, så er zigzagstik gode til at bevare stoffets elasticitet.