Hvorfor skal en bil undervognsbehandles?

Står du i den situation, hvor du overvejer, om du skal bestille en undervognsbehandling til din bil? En undervognsbehandling er i de fleste tilfælde rigtig godt givet ud, da man forlænger sin bils levetid samt gensalgsværdi, men det kan føles som et stort beløb at betale på trods af dette. Heldigvis er det penge, der sjældent er bedre givet ud i forbindelse med vedligeholdelse af sin bil, særligt når man er bilejer i Danmark.

Hvornår burde man undervognsbehandle sin bil?

Men skal din bil egentlig rustbehandles? Der må da være nogle biler, som kan klare sig uden? Og det er da helt klart også, men har du en nyere bil, eller en bil som du er meget glad for, så anbefales en undervognsbehandling altid. Har du derimod købt en billig bil, som du blot skal køre i til den skal synes igen, så er situationen anderledes, og det kan derfor være mange penge at slippe. 

At en bil er undervognsbehandlet er dog altid et godt salgsargument, og det kan sagtens gøre, at du kan tage ekstra for din bil, hvis den engang skal sælges. Men når nu en undervognsbehandling er en større service, hvor ofte skal man så undervognsbehandle sin bil? Ligesom at prisen kan differentierer sig gevaldigt fra bil til bil, så kan behovet for undervognsbehandling også, da det særligt er baseret på dit kørselsmønster. 

Vejret i Danmark gør det nødvendigt med undervognsbehandlinger

I Danmark er det helt generelt svært at undgå behovet for at få undervognsbehandlet sin bil på grund af vores vejrforhold. Kører man ofte på veje, der er saltet eller fyldt med grus, så skal man forvente, at undervognen skal rustbehandles oftere. Hvis bilen er fabriksny, så skal du altid have forhandlet en undervognsbehandling med i prisen, da bilerne ikke nødvendigvis er produceret til vores barske klima. Sydpå er der ikke det store behov for undervognsbehandlinger, da der sjældnet falder sne, men tilbage i Danmark er situationen anderledes. 

Det anbefales at få undervognsbehandlet sin bil hvert andet eller tredje år, men når biilen alligevel skal synes, så spørg endelig ind til undervognen for at se, om der kan være behov for en rustbehandling. 

FDM kommer uanmeldt på besøg hos diverse autoværksteder for at bedømme, hvorvidt de overholder reglerne. Quickpot er et af de værksteder, der altid overholdt reglerne til punkt og prikke. Her kan du få en undervognsbehandling til en fantastisk pris, så du fortsat kan være godt kørende.