Hvorfor et protein kosttilskud kan hjælpe dig

Protein er grundstenen i en enhver livsform, der eksisterer på vores planet. Hos mennesker findes protein i mange elementer af vores kroppe, eksempelvis i vores muskler, hår og hud. Og stort set alle andre kropsdele også til en vis grad. Protein danner nemlig de enzymer, som til dels skaber visse kemiske reaktioner i kroppen, men dertil hjælper protein også hæmoglobinet, som altså transporterer ilt rundt i vores blod. Men der kan ikke blot snakkes om ét enkelt protein, men nærmere omkring 10.000 forskellige proteiner, der gør os mennesker til det vi er. 

Hvad er protein opbygget af?

Som den gængse fitness entusiast eller bodybuilder nok ved, så er protein dannet af plus tyve forskellige aminosyrere. Men det specielle med aminosyrer er, at vores kroppe ikke kan lagre dem; aminosyrer er noget, som vores kroppe danner gennem forskellige processer. Aminosyrer kan enten dannes fra bunden i vores egne kroppe eller blive optaget gennem andre processer.

Vores kroppe har til gengæld brug for ni forskellige aminosyrer for at fungere. Og disse aminosyrere kan vi kun få fra fødevarer, hvilket også er grunden til, at det er essentielt for mennesker at spise en afbalanceret og varieret kost, hvor vi altså både får proteiner fra grøntsager, bønner, linser og kød.

Men der er flere forskellige måder at få sine aminosyrer og proteiner på. Der findes nemlig kosttilskud, der hjælper med begge ting. Kosttilskud er inden for de seneste år blevet meget populære at benytte sig af; særligt fordi, at det er en billig og effektiv måde at få de vigtige næringsstoffer på.

Hvor meget protein skal man have? 

Helt generelt siges det, at man som voksen minimum skal have 0.8 gram protein per kilo kropsvægt pr. dag. Vejer man derfor 63 kg, så skal man have ca 50 gram protein om dagen. Vejer man omkring 90kg, så skal man have 70 gram protein om dagen. Men hvis man træner vægttræning og styrketræning, så skal man i højere grad satse på at ramme 150-200 gram protein om dagen for at sikre, at kroppen har rigeligt med næringsstoffer til at genopbygge muskelfibrene efter en given træning.

Er du på udkig efter det bedste proteinpulver, uanset om det er vegansk proteinpulver eller whey protein, så kan du med fordel kigge forbi Only-Approved.dk, som forhandler et stort udvalg af proteinpulver fra gode mærker.