Hvad skal en fjernstyret bil kunne?

Blå fjernstyret bil

Fjernstyrede biler appellerer til både børn og voksne, og de gør det på flere niveauet. Én ting er spændingen ved at styre et køretøj og se det fræse over asfalt eller grusvej. Noget andet er selv at sidde og nørde med en fjernstyret bils mekanik og lægge sin egen finger på dens design. Om det så er saml-selv-biler eller en fjernstyret bil, der allerede er lavet, er der generelle forventninger til, hvad bilerne skal kunne. Køb fjernstyret bil, hvis du vil introducere dit barn til en verden af spænding! Du kan læse om deres egenskaber her.

3 slags fjernstyrede biler

Uanset om det er en fjernstyret bil til børn eller til voksne, vi taler om, kan de forskellige typer fjernstyrede biler deles op efter form og funktion:

  • Almindelig RC-biler (RC = radiokontrollerede), der ligner miniatureudgaver af almindelige personbiler og kan let nå hastigheder på godt 30 km/t.
  • Trucks, der ligesom deres ægte modparter har rigeligt med frihøjde og kan tåle at køre på ujævnt terræn som bakker, grus og lignende.
  • Buggyer, der er det bedste af begge verdener, for de kan både køre hurtigt med god evne til at manøvrere og tåle terræn, der ikke er 100 procent vandret og unopret.

Modellerne åbner op for en verden af leg både med at køre og nørkle med dem. Til mange modeller kan udstyr som fælge og motor skiftes ud. På den facon får dit barns fjernstyrede bil et unikt touch.

Hvad skal bilen kunne klare?

Udover de nævnte distinktioner er der andre krav, du kan stille til en fjernstyret bil. Firehjulstræk er normalt ved den type biler og er altid en god forsikring for, at bilen kan fortsætte med at køre, selv hvis mekanismen i et enkelt hjul siger stop.

Vandtæthed er endnu en nyttig feature. Ikke at du kan forvente, en bil vil kunne holde til at køre på bunden af et badekar. Men at motoren i det mindste kan håndtere det vand, der kommer ved let regn, og ved at bilen kører over små vandpytter, er et mindstemål, mange fjernstyrede biler lever op til.