Hvad kan man bruge krydsfiner til?

Hvis du står med en gør-det-selv-projekt, så er du med garanti stødt på krydsfiner, og måske overvejer du, om det er et materiale, du skal bruge. Det kan nemlig bruges i utroligt mange sammenhænge og med størst sandsynlighed også til dit projekt.

Det er nemlig en træplade, som findes i mange afskygninger, og derfor kan den tjene mange formål. Grundlæggende består det af mindre træplader, som er limet sammen. Som det fremgår af navnet, vil en krydsfinerplade være limet sammen på kryds og tværs. Derved får man et yderst holdbart materiale, som de fleste vil have nemt ved at arbejde med.

Krydsfiner både ude og inde

Det er altså et godt materiale, og du finder det da også både ude og inde. Hvad end du er ved at lægge tag eller at bygge køkken, så kan det være en god og holdbar løsning. Udendørs kan det som nævnt bruges, når man lægger tag, hvis man for eksempel har brug for et undertag. Man skal dog være opmærksom på, at man ved udendørsbrug skal have fat i vandfast krydsfiner. Derudover vil nogen former for denne træplade kræve en overfladebehandling inden brug.

Det bruges dog især indenfor og har i lang tid været populært til alt fra gulv til loft – bogstaveligt talt. Det kan nemlig bruges som gulvbeklædning under gulvbrædderne, i loftet eller på væggene. Derudover kan det også bruges, når man for eksempel bygger møbler. 

Fordele ved krydsfinerplader

Her er altså tale om et alsidigt materiale, som bruges af mange i en masse forskellige sammenhænge. En del af fordelene ved denne træplade er:

  • Det er et forholdsvist let materiale
  • Det er også et forholdsvist billigt materiale
  • Det er en træplade, som er både nem at save i og at arbejde med
  • Det kan siges at være meget stærkt til sammenligning med en mange andre typer træplader
  • Det kan bruges til byggeprojekter både udenfor og indenfor
  • Det kan males og lakeres efter smag og behov
  • Og det kan holde til en del

Der findes desuden en del forskellige slags krydsfinerplader fra østenfiner til støbekrydsfiner til profileret finer og meget mere.