Flot gulv med klar epoxy

Klar epoxy er et kraftfuldt bindemiddel. Det hærder hurtigt og bliver rigtig hårdt under hærdningen. Går du op i æstetik og er vild med skinnende blanke og glatte overflader, så er klar epoxy lige produktet for dig. Epoxy sørger både for en forlænget holdbarhed, en bevaret farve og et flot blankt look.

Hvad bruges klar epoxy til?

Epoxy har mange anvendelsesmuligheder. Det kan i princippet bruges til indstøbning af alt. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan forsegle i epoxy. Har du netop afsluttet et flot gør-det-selv-projekt men synes, at det mangler den sidste finish, kan epoxy give dit værk en skinnende og smuk afslutning. Klar epoxy ser især rigtig flot ud, når det påføres på en træoverflade. Den glasklare overfladebehandling fremhæver træets årer rigtig flot og giver træet et meget moderne udtryk. Mange bruger også epoxy i forbindelse med kulfibre, da epoxy og kulfibre tilsammen bliver utroligt stærk. Det er også meget populært at bruge epoxy til kajakker eller surfboards. Epoxy skaber nemlig en vandtæt barriere, så din kajak eller surfboard vil kunne holde farve og form meget længere. Men epoxy kan bruges til mange andre tinge også. Det er et produkt, som man for alvor kan lege og udfolde sig kreativt med. Epoxy gør sig også godt til fremstilling af kunstprojekter.

Sådan bruger du klar epoxy

Epoxy er en masse bestående af to dele. En base og en hærder. De skal blandes efter det blandingsforhold som står skrevet på pakken. Når de to væsker blandes, bliver de til en massiv masse som er klar til brug med det samme. Klar epoxy kan bruges til mange forskellige ting og kan anvendes på forskellige måder. Uanset hvad du vil bruge din epoxy til, er det dog vigtigt, at du påfører den i et tyndt lag for at undgå at få en ujævn overflade. Når epoxyen er færdighærdet, kan du slibe den til, hvis det ønskes. Epoxy er ætsende når det kommer i kontakt med huden, så husk at brug handsker og beskyt din hud når du arbejder med produktet. Vær desuden opmærksom på at epoxy er allergifremkaldende.