Flexleasing af biler – din guide som forbruger

Leasing af biler indebærer typisk, at man lejer et køretøj i længere tid. Der eksisterer i dag mange muligheder på det danske marked for dig, der gerne vil have en god lejeaftale, så du kan få optimal nytte af ordningen. Imidlertid kan det hele måske godt virke lidt som en jungle med alle de forskellige aftaler mv.: Såkaldt flexleasing af biler tilbydes i Danmark af firmaer såsom Specialcars. Dette er en guide til dig som forbruger, der leder efter svar på, om leasing eller flexleasing kunne være noget for dig. 

Hvorfor langtidsleje en bil?

I det hele taget kan der være mange gode grunde til at ville leje en bil i længere tid frem for at ville købe den:

  • Prisen ved at leje en bil er som oftest langt lavere end at købe den. Førstebetalingen er for eksempel mange gange mindre, og det kan klart være en fordel for din økonomi.
  • Hvis dine kørebehov akut ændrer sig, kan det være det rigtige valg at leje en bil. Det kan være, at du til dagligt egentlig ikke har brug for en “køkkenbil”, men at der pludselig opstår behov for at pendle på tværs af landet i en længere periode. Her kan leasing være din redningsmand.
  • Du slipper for bøvlet med at sælge bilen, når du er færdig med at bruge den. Du returnerer den bare til udlejeren efter brug.
  • Du har mulighed for at køre i en lækker ny bil året rundt. Ofte kan du lease en ny(ere) bil til en god pris, for eksempel, hvis du prøver flexleasing af biler.

Fordele ved flexleasing  af biler

Flere firmaer tilbyder flexleasing i dagens Danmark. Hovedscoopet ved denne ordning er, at du slipper for at betale den dyre registreringsafgift, når du først lejer bilen. I stedet betaler du et mindre fast beløb, mens du lejer bilen, for at dække dette – bl.a. baseret på bilens alder. Denne ordning er et smart valg for dig, der gerne vil undgå en større engangsbeløb, og måske gerne vil leje en lækker bil, der ellers har en dyr registreringsafgift i Danmark.