Får du skiftet dit filter til dit Genvex ventilationsanlæg?

Der er mange måder, hvorpå man kan forbedre indeklimaet i sin bolig, men en af de letteste måder er ved at få sig et ventilationsanlæg, som altså filtrerer den luft, der kommer ind i din bolig, så du altid er sikret den reneste luft. På denne måde undgår du sundhedsskadelige partikler, som ellers vil finde deres vej ind i din bolig. Der er mange eksterne faktorer, som man ikke kan kontrollere, men det man kan kontrollere med hensyn til luftkvalitet burde man helt klart overveje at gøre.

Ventilationsanlæg er ikke billige, men effektive

Ventilationsanlæg er ikke en billig måde at forbedre indeklimaet på, men det er en sikker og fejlsikker metode. Bor man inde i København eller Aarhus og har man et ventilationsanlæg, så kan man nemt og hurtigt tjekke filteret i ventilationsanlægget, og se om det trænger til at blive skiftet.

Alt efter hvilken type filter, som ventilationsanlægget er lavet til at bruge, skal det højst sandsynligt skiftes hver 3 til 6 måned. Har man kraftig allergi, så kan man sagtens skifte filter hver måned, og på den måde sikrer man sig, at allergien ikke tager overhånd. Filtre til ventilationsanlæg kommer i mange størrelser og typer, og det kan derfor betale sig at læse op på de forskellige typer, så man sikrer sig, at luften bliver så ren som mulig, hvis det er det, der ønskes. 

Forskellige typer filtre

Luftfiltre får forskellige karakterer alt efter, hvor godt de filtrerer luften udefra, og hvordan de derefter konverterer denne luft til indemiljøet. Der findes eksempelvis filtre i G-graderne, som altså er grove filtre. De grove filtre kan man nå ganske langt med, men såfremt man lider af kraftig allergi i foråret eller på andre tidspunkter af året, så er pengene godt givet ud, hvis man vælger et F-filter, som altså er de finere filtre, der kan filtrere luften for pollen. 

Har du et genvex ventilationsanlæg, og mangler du nye filtre til dit anlæg, så kan du finde filtre til Genvex her