Derfor skal du ikke spare på tandremsskift

En motor består af tusindvis af små mekaniske dele, der tilsammen får en bil til at køre på vejen. En af de væsentligste dele, som er at finde i motoren, er selve tandremmen eller taktkæden. Det er en af de vigtigste komponenter netop fordi, at den får knaster og krumtap i motoren til at dreje rundt i det rigtige tempo. I motorrummet handler det nemlig om takt, og drejer de mekaniske dele ikke i den rigtige takt, så går motoren meget hurtigt i stykker, og så står man som resultat overfor en dyr reparation, hvis ikke en udskiftning. 

Få styr på, hvornår din bils tandrem skal skiftes

Biler er i forvejen dyre i indkøb, og man skal derfor være opmærksom på, hvad manualen til bilen siger med hensyn til udskiftning af tandrem, men såfremt at man ikke kan finde det præcise interval, så kan en dygtig og erfarne mekaniker også let spotte, hvordan tandremmen i din bil har det. I de fleste tilfælde så er det bedst at få skiftet tandremmen, hvis bare der er en lille anelse om, at tandremmens levetid er begrænset. Reparationen er relativ lige til, og det kan derfor ikke betale sig at prøve at spare på denne reparation, da det blot vil munde ud i et endnu større beløb på sigt. 

Grunden til at man ikke skal spare på denne reparation handler i høj grad også om, at det er sjældent at denne del skal skiftes. Biler skal i gennemsnit have kørt mellem 60.000-120.00 kilometer, før at man skal overveje om tandremmen skal skiftes, og dette er alligevel mange kilometer, der skal køres. I forhold til så mange andre reparationer, der snildt kan forekomme, så er tandremsskift altså ikke en af disse. Tandremmen er nemlig lavet af et yderst kraftigt gummimateriale, som sjældent går i stykker. Man skifter derfor også tandremmen, når denne del viser tegn på slid, blot for at være på den sikre side. 

Alder har ikke så meget at skulle have sagt med hensyn til, hvornår tandremmen skal skiftes, da tandremmen egentlig blot bliver slidt af brug, hvorfor at man i de fleste tilfælde udelukkende kigger på antal kørte kilometer. 

Men hvad sker der, hvis tandremmen knækker?

Hvis tandremmen knækker, så står man overfor en stor værkstedsregning, da det potentielt set kan beskadige selve motoren. Knækker tandremmen, så vil motorens ventilstyring ikke følge den rigtige takt, og stemplerne vil derfor ramme ventilerne på det forkerte tidspunkt, hvilket vil gøre, at motoren simpelthen bryder sammen. 
Skal din bil til service, og overvejer du hvilket autoværksted, du skal vælge, så kan det anbefales at få lavet et tandremsskift hos Quickpoint, som ikke kun er dygtige, når det kommer til pris, men i den grad også med hensyn til ekspertise og kundeservice.